El Priorat

On cada pedra acull el silenci

El Priorat és un espai sorprenent per la seva orografia. Divisa el Mediterrani de de l'altura del Montsant. En aquests sòls de pissarra els monjos de La Cartoixa d'Scala Dei van demarcar fa vuit segles el terreny que avui és la moderna i puixant Denominació d'Orgien Qualificada del Priorat.

Una comarca on la seva vida econòmica i social gira al voltant de la seva vocació agrícola i, molt particularment, entorn del vi. Una terra, a la que se li ha reconegut, el 1974, per la F.A.O. una qualitat i condicions úniques per a que en ella es puguin elaborar alguns dels millors vins del món.

El nom del nostre celler inclou en si mateix una història i un llegat que ens duen a retrobar una tradició mil·lenària. Orgullosos d'ella lloem aquesta terra, tenint especial cura en l'atenció a les vinyes de diverses tipologies i varietats, sàviament distribuides per diferents contrades de la comarca, per així poder crear vins amb personalitat pròpia.

Al priorat cada porta, pedra o mur acullen silenci, repòs i una vitalitat que fa que tot cobri un sentit. Un lloc on passió i saber fan possible que s'obri aquest miracle: la creació d'un gran vi.

Aquí neixen i són criats els nostres vins, aliant-se amb el temps, per tal de transmetre l'essència d'un celler jove i modern que apunta a la tradició i que de collita en collita, perfecciona el seu art.

Els convidem a conèixer i compartir el nostre preciat univers.

El celler

Vins amb emprenta

La Conreria d'Scala Dei neix de la voluntat i l'entusiasme d'un grup de persones històricament lligades al Priorat, amb el desig de donar a conèixer al món els magnífics vins que s'elaboren en aquesta terra.

A partir de l'antiga propietat de la Casa senyorial dels Rialp, hem modernitzat les seves instal·lacions per elaborar els nostres vins i compartir el llegat històric d'aquesta terra i de la seva gent en el magnífic entorn d'Scala Dei i el Priorat, amb els seus visitants.

Amb una acurada selecció de vinyes i raïms, de les 52 hectàrees arrendades i de propietat, i amb el nostre esforç darrere de cadascuna de les 130.000 ampolles que produïm anualment, fem realitat aquests vins amb la peculiar empremta del Priorat.

L'enòleg

Només la força d'un somni ha pogut arribar on la determinació no bastava

"El vi sempre explica una història. El perfum d'una terra antiga que porta els colors del temps. El Priorat m'ha captivat. Els estudis junt amb l'experiència m'han format com a enòleg. Però la capacitat no és suficient i el reconeixement tampoc. Només la força d'un somni ha pogut arribar on la determinació no bastava."

Així va nèixer La Conreria d'Scala Dei. Una cultura senzilla feta d'humilitat i coherència. El vi de La Conreria conté tot això.

Cada dia que passa ens esforcem per generar alguna cosa única i preciosa, tractant de cercar el punt d'equilibri entre la força i la suavitat.

Com un reflex del temps en el que vivim, el Priorat ha sabut adaptar-se. Ha transformat la seva única riquesa en un element catalitzador, i jo no faig una altra cosa que interpretar els signes d'una modernitat que troba les seves arrels en la tradició.

Els vins de La Conreria neixen del respecte d'un patrimoni natural essencial on les paraules deixen espai a les suggestions recollides en cada copa que narra sobre els temps que van ser i els que vindran.